چکیده
اساسی ترین فرق سخن عادی گویندگان هر زبان با شاعران و نویسندگان و هنرمندان استفاده از صورخیال (تشبیه، استعاره، مجاز و کنایه) به وسیله آن ها (شاعران و نویسندگان) در زبان است.
شک نیست که تأثیر یک سخن زیبا و هنرمندانه ی شاعر و نویسنده در اذهان خوانندگان بسیار بیش از سخنان روزمره و عادی است.
در این تحقیق کوشش شده است میزان استفاده از این چهار عنصر در اشعار عماد خراسانی، شاعر غزلسرای معاصر در غزل و در قالب های دیگر مورد بررسی قرار گیرد. برای این منظور دیوان شاعر (چاپ 1389) با دقّت مورد مطالعه قرار گرفته و فیش برداری شده است و انواع صور خیال به تفکیک در فصول جداگانه تجزیه و تحلیل شده و بسامد هر کدام استخراج گردیده است.
این پایان نامه شامل 7 فصل می باشد. فصل اول کلیات، فصل دوم مقدمه، فصل سوم تشبیه، فصل چهارم استعاره، فصل پنجم مجاز، فصل ششم کنایه که در پایان هر فصل به نتیجه گیری پرداخته شده است و فصل هفتم نتیجهگیری پایانی. در ضمن این فصول به طور مختصر به زندگی و شعر عماد خراسانی اشاره شده است.
دیوان عماد در حدود 660 صفحه است که آن را به دو قسمت تقسیم نموده ام:
در قسمت اول به استخراج صورخیال در غزلیات پرداخته شده و در قسمت دوم هم سایر قالب ها مانند مثنوی، قطعه، ترکیب بند و مسمط و قالبهای جدید مورد ارزیابی قرار گرفته شده است. در این بررسی نمونه هایی از اشعار عماد در قالبهای گوناگون ذکر شده است و در پایان هر عنوان جدول و نمودار میلهای ترسیم گردیده است.
کلید واژه: عماد و زندگانی او، تشبیه، استعاره، مجاز، کنایه.
:: برچسبها:
پژوهش بررسی و تحلیل استفاده عماد از صور خیال و عناصر چهارگانه آن تشبیه استعاره مجاز و کنایه (فرمت فایل word ورد و با قابلیت ویرایش)تعداد صفحات 172 ,
پژوهش بررسی و تحلیل استفاده عماد از صور خیال و عناصر چهارگانه آن تشبیه استعاره مجاز و کنایه ,
بررسی و تحلیل استفاده عماد از صور خیال ,
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0