نوشته شده توسط : زپو

 بکارگیری روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC )


بکارگیری روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC ) در تعیین

قیمت تمام شده خدمات بخش رادیولوژی در بیمارستان بهبودی

 فایل آفیس شامل 26 صفحه فرمت داکس

مقدمه :
بیمارستان ها و دیگر سازمان های مراقبت سلامت ، به طور روز افزون با محیطی چالشی و رقابتی مواجه هستند . تمرکز زیاد بر کیفیت مراقبت از بیماران ، هزینه بالای ارائه خدمت و رقابت شدید از جمله عواملی هستند که این سازمان ها را ناچار به تجدید نظر در روش های ارائه خدمت و نیز هزینه خدمات می نماید ( 1 ) . در این بین ، یکی از چالش های اصلی بیمارستان ها افزایش صحت دقت و مرتبط بودن اطلاعات هزینه ها به منظور تصمیم گیری های درست مدیریتی و هزینه ای است ( 2 ) .هدف هر نظام مدیریت هزینه و هزینه یابی نیز ، فراهم کردن اطلاعات دقیق و کاربردی برای کمک به سازمان ها به منظور ارائه کالا ها و خدمات با کیفیت در محیط رقابتی است ( 3 ) . هزینه یابی را می توان به صورت برآورد هزینه محصول نهایی تعریف کرد ( 4 ) . در سال های اخیر پیشرفت های زیادی در روش های هزینه یابی روی داده است که از جمله جدیدترین آن ها می توان به روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت اشاره کرد ( 5 ) . تورنی ، هزینه یابی بر مبنای فعالیت را روشی برای سنجش هزینه ها ، عملکرد فعالیت ها و مقاصد هزینه ای می داند ( 6 ) .
در این روش ، بر خلاف روش های هزینه یابی سنتی که هزینه ها را به 2 گروه ثابت و متغییر تقسیم می کردند ، هزینه ها به هزینه فعالیت ها در سطح واحد ، گروه ، محصول و هزینه در سطح موسسه تقسیم می شوند ( 7 ) . در واقع ، این روش با این 3 فرض که فعالیت ها ، منابع و در نتیجه هزینه ها را به خود اختصاص داده و محصولات و خدمات نیز فعالیت ها را به خود اختصاص می دهند طراحی شده است ( 8 ) . به عبارت دیگر فرض اساسی هزینه یابی بر مبنای فعالیت آن است که فعالیت ها صرف محصولات ، منابع صرف فعالیت ها و هزینه ها ، صرف منابع می شوند ( 9 ) .
لذا این روش ، هزینه ها را به فعالیت ها برمبنای میزان به کارگیری منابع مرتبط کرده و سپس آن ها را به مقاصد هزینه ای بر مبنای میزان فعالیت های استفاده شده ، تخصیص می دهد ( 6 ) . بدین صورت ، تمرکز هزینه یابی بر مبنای فعالیت بر ایجاد اطلاعات دقیق درباره هزینه محصولات است ( 9 ) .
ساختار روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت نیز از دو مرحله تشکیل شده است : مرحله اول شامل تخمین منابعی است که به طور مستقیم در طبقات هزینه ای محصول قرار نگرفته و متعلق به فعالیت های پشتیبانی هستند . در مرحله دوم نیز ، هزینه هر فعالیت به نسبت یک معیار منتخب بر اساس حجم آن فعالیت به یک محصول تعلق می گیرد ( 5 ) .
هزینه یابی بر مبنای فعالیت ، دارای مزایای زیادی است . برخی از این مزایا شامل هدف گیری کاهش هزینه ها ( 10 ) ، سنجش عملکرد ( 11 ) ، هدایت تصمیم گیری ها ( 12 ) و کمک به بودجه بندی درست است ( 13 ) . همچنین ، هزینه یابی بر مبنای فعالیت از طریق فراهم کردن اطلاعات مالی و غیر مالی درباره فعالیت ها و مقاصد هزینه ای به شناسایی مشکلات و ایجاد راه حل ها و فرصت های جدید کمک بسیاری می کند ( 9 ) . هزینه یابی بر مبنای فعالیت در محاسبه هزینه تولید بسیار دقیق تر از روش های سنتی عمل کرده و بینشی دقیق درباره فرآیند تولید ، نقاط هزینه زا و تخصیص بهینه منابع به دست می دهد ( 4 ) . همچنین ، این روش با به کارگیری مفهوم مقاصد هزینه ای انعطاف پذیری خوبی ایجاد کرده و می تواند در شناسایی هزینه تولید محصولات در دراز مدت و به عنوان ابزاری برای تصمیم گیری مدیریتی در سطح راهبردی به کار رود ( 14 ) . علاوه بر این ثابت شده است که ویژگی های ساختاری این روش هزینه یابی به طور معناداری بر ابعاد کیفیت اطلاعات هزینه ای تأثیر مثبت دارد ( 15 ) .
در عین حال ، هزینه یابی بر مبنای فعالیت با ایجاد دانش بهتر برای تصمیم گیری ، فراتر از یک مکانیسم جمع آوری اطلاعات عمل کرده و به یادگیری سازمانی نیز کمک می کند ( 16 ) . لذا این روش ، توجه زیادی را در صنعت و محیط های دانشگاهی به خود جلب کرده ( 4 ) ، مطلوبیت آن به شیوه های گونا گون اثبات شده ( 17 ) و در سال های گذشته مقالات زیادی درباره جنبه های مختلف آن منتشر شده است که از جمله آن ها می توان به مقالات هوندال ( 18 ) ، کوکینز ( 19 ) ، جوشی ( 20 ) و شینویس( 21 )اشاره کرد . همچنین در سال های گذشته روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت به صورت عملی برای هزینه یابی بسیاری از بخش ها شامل بخش های آموزشی ، مراقبت های سلامتو خدمات مالی به کار رفته است ( 8 ) که از جمله آن ها می توان به پژوهش های موستاک در صنعت خدمات مالی ( 22 ) گوناسکاران و همکاران در برخی شرکت های تجاری بلژیک و هلند ( 23 ) دالسی در صنعت هتلداری ترکیه ( 24 ) نواک و همکاران در کتابخانه های دانشگاهی آمریکا ( 25 ) ، عبدالمجید در شرکت های بین المللی مالزی ( 26 ) ، رانگ روی دو و همکاران در صنعت نساجی تایلند ( 27 ) ، برایان ایر در بیمارستان وسترن پارک شفیلد انگلستان ( 1 ) نصیری پور و همکاران در بیمارستان ولی عصر ( عج ) تهران ( 28 ) و بهرامی و همکاران در بیمارستان شهید صدوقی یزد ( 29 ) اشاره کرد . با توجه به اهمیت هزینه یابی صحیح خدمات به منظور کاهش هزینه ها و پتانسیل مطلوب روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت در پژوهش حاضر تلاش شده است که هزینه خدمات بخش رادیولوژی بیمارستان بهبودی با استفاده از این روش محاسبه گردد .






خرید و دانلود  بکارگیری روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC )






:: برچسب‌ها: بکارگیری روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ( ABC ) , روش هزینه یابی , فعالیت , ABC , بکار گیری روش هزینه یابی , هزینه یابی , هزینه , بر مبنای فعالیت ABC , بر مبنای ABC , روش هزینه یابی بر مبنای ABC , رو ش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC , بکارگیری روش هزینه یابی بر مبنای فعالیت ABC ,
:: بازدید از این مطلب : 138
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 تير 1395 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: